lån

Indfang livets små og store øjeblikke med et nyt kamera

Der er intet bedre end at få lov til at tage billeder med et splinternyt kamera, hvor hvert et billede bare sidder lige i skabet. Du kan sikkert huske tilbage på en masse situationer, hvor dit kamera ikke har præsteret helt, som du vil have det. Oftest er det billeder om natten, belysning og bevægelse, der er de helt store udfordringer, når det perfekte billede skal tages. Uanset om du er amatør eller uddannet fotograf, så er det altid rart at have et godt kamera. Linket her giver dig overblik over dine finansieringsmuligheder.

Gode råd inden dit køb

Inden du kaster penge efter et helt nyt kamera, er det vigtigt, at du vælger det med omhu. Gør dig nogle tanker omkring dit behov og anvendelse af kameraet.

  • Dit brug. Hvilke slags billeder vil du tage? Sportsbilleder i bevægelse, billeder i mørke eller billeder af motiver på lang afstand?
  • Billedkvalitet. Hvor meget går du op i billedkvaliteten? Kvaliteten følger naturligvis prisen.
  • Indstillinger og redigering. Er du en haj til billedredigering, og elsker du at nørkle med forskellige indstillinger på dit kamera? Eller vil du helst være foruden og have et kamera, der kan klare alt det praktiske automatisk?
  • Størrelse. Hvor vigtigt for dig er det at have et lille robust kamera, der kan være i håndtasken?

Tre slags kameraer

Overordnet set skelnes der mellem tre forskellige slags kameraer, der hver har sine fordele:

  • Kompaktkamera. Denne udgave er lille og let, og er derfor nem at have med på farten. Den har færre indstillinger og er derfor nem at bruge for enhver amatør. Prisklassen ligger på 1000-10.000 kr.
  • Spejlrefleks. Et mere avanceret kamera, der giver dig friere tøjler, når det kommer til indstillinger og redigering. Det har en langt bedre billedkvalitet og du har samtidig mulighed for at tilkøbe objektiver, som du kan skifte ud alt efter hvilke situationer, du vil bruge dit kamera i. Det er større og tungere, men kvaliteten er i top.
  • System (spejlløst). Dette er en slags hybrid mellem kompakt- og spejlreflekskameraet. Den har det bedste fra to verdner, da den er lille og smart i størrelsen, mens du stadig har friheden til at eksperimentere med forskellige indstillinger.

Et nyt kamera er en dyr investering, men du vil få stor glæde ud af den. Du kan tage billeder og optage alt lige fra skønne naturbilleder til de nostalgiske familiefødselsdage, hvor alle er samlet.